english English

Služba za profesionalnu orijentaciju i savjetovanje studenata (SPOSS)

Tjedan karijera: „Gdje je nestao čovjek?“

Tema ovogodišnjeg Tjedna karijera, održanoga od 4. do 8. ožujka 2019., bila je Z Generacija a naslov događanja „Gdje je nestao čovjek?“. Dosadašnji Dan karijera Sveučilišta u Dubrovniku ove je godine prerastao u Tjedan karijera s bogatim programom radionica, panela i predavanja koji se održavao u tri sveučilišne zgrade. Središnji događaj ovogodišnjeg Tjedna karijera bio je panel „Gdje je nestao čovjek?“ a o Z Generaciji i njihovu pristupu politici, vjeri, poslu, ljubavi i različitim životnim pitanjima govorili su: saborski zastupnik Ivan Pernar, generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić, psihologinja Ljubica Uvodić Vranić i poduzetnik i vlasnik agencije Direct Booker Nino Dubretić. Moderator je bio voditelj umjetničkog programa Lazareta Pero Mrnarević.

Panel diskusija na temu žene u poduzetništvu u sklopu Tjedna karijera

U sklopu Tjedna karijera održana je panel diskusija na temu žene u poduzetništvu u okviru AdriAwareness projekta koji je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Na panelu su sudjelovale Ivana Grkeš, Marina Ruso i Marijeta Radić koje su prenijele svoja iskustva u poduzetništvu studentima Sveučilišta u Dubrovniku.
Teme kojih su se govornice dotaknule su pozicija žena u
poduzetništvu, iskustva sa korištenjem mjera za samozapošljavanje te njihova iskustva u dosadašnjem radu. Govornice su imale priliku
ispričati svoja iskustva, a studenti su iz prve ruke mogli čuti kako
izgleda život mladih žena koje su se odvažile na pokretanje vlastitog
posla. Govornice su se vrlo lako nadovezivale jedna na drugu, što je dovelo do zaključka da, bez obzira na to kojim se poslom bavili,
samozaposleni se susreću sa sličnim problemima, ali i mogućnostima. Na kraju same diskusije, govornice su podijelile i neke savjete studentima.
Poručile su im da otvore oči i proučavaju svijet oko sebe, da se nikad ne prestanu usavršavati te da sama diploma više nije dovoljna za uspjeh na tržištu rada.

U okviru projekta održano je predavanje i radionica koju je vodio
iskusni predavač Micheal Freer na temu društvenog poduzetništva. Također, održana je i radionica o poduzetničkim vještinama koju je vodila predavačica Ivana Grkeš.

Stručna praksa u OTP banci

Služba za profesionalnu orijentaciju i savjetovanje studenata nastavlja suradnju s OTP bankom na području stručne prakse. Praksa će se odvijati u okviru dva sektora: Sektor za građanstvo i Sektor poslovnog bankarstva.Tražilica