english English

Centar za jezike

 Nastupno predavanje Nikoline Lubura Luetić, prof.

Nikolina Lubura Luetić, prof., održat će nastupno predavanje pred studentima, nastavnicima i Povjerenstvom Sveučilišta u Dubrovniku, a u okviru provedbe postupka izbora u nastavno zvanje predavača za znanstveno područje humanističkih znanosti, polje filologija, grana anglistika. Tema nastupnog predavanja je English for specific purposes: Sales – key vocabulary and phrases as a starting point for those working in sales and acquisitions, a održat će se 10. prosinca 2013. u zgradi Sveučilišta u Dubrovniku, Lapadska obala 7, učionica E3, s početkom u 16 sati.


Nastupno predavanje pristupnica će održati pred Povjerenstvom u sastavu:
mr. sc. Ivana Nakić Lučić, prof., predavač, predsjednica,
Martina Hrnić, univ. spec., predavač , član,
mr. sc. Lucijana Leoni, viši predavač, član.

 Silvija Batoš, prof., magistrirala

Silvija Batoš, predavačica na Odjelu za komunikologiju i Odjelu za elektrotehniku i računarstvo, obranila je 6. studenog 2013. na Sveučilištu u Zadru magistarski rad pod naslovom ''Komunikološka uloga dubrovačkih prekomorskih putovanja iz 19.st. u svjetskoj kulturnoj baštini'' i stekla akademski stupanj magistre iz područja društvenih znanosti, polja informacijskih i komunikacijskih znanosti, grane komunikologija.


Magistarski rad je obranjen pred Povjerenstvom u sastavu:
prof. dr. sc. Josip Vidaković, Sveučilište u Zadru, predsjednik,
prof. dr. sc. Aleksandar Halmi, Sveučilište u Zagrebu, mentor,
prof. dr. sc. Nada Zgrabljić Rotar, Sveučilište u Zagrebu, član.

Okrugli stol „Woman in Research – Communities of Practice“

U utorak 18. lipnja, od 13.30 do 15.30 sati u zgradi Sveučilišnog kampusa (sala za sastanke - 1. kat) profesorica Marija Jakovljević i profesorica Melanie Bushney sa Sveučilišta South Africa održat će Okrugli stol s temom Women in Research (WiR) - Communities of  Practice.

Delegaciju sa Sveučilišta  South Africa predvodi prof. Sheryl Buckley, direktorica School of Computing, College of Engineering, Science and Technology, a program predstavljaju prof. Marija Jakovljevic sa School of Computing, College of Engineering, Science and Technology  i prof. Melanie Bushney sa School of Management Sciences

Cilj posjete je uspostaviti suradnju i uključiti Sveučilište u Dubrovniku u navedeni projekt.  Suradnja između institucija predviđa zajedničke posjete, zajedničke publikacije članaka u znanstvenim  časopisima i knjigama, sudjelovanje na međunarodnim konferencijama, organizaciju radionica i drugih aktivnosti.


Tražilica