english English

Međunarodna suradnja

Francuski veleposlanik u Hrvatskoj posjetio Sveučilište i održao predavanje

Francuski veleposlanik u Hrvatskoj Gael Veyssiere posjetio je Sveučilište u Dubrovniku i održao predavanje studentima Odjela za komunikologiju 16. listopada 2019.

University of Klagenfurt Technology Scholarships

Austrijsko sveučilište University of Klagenfurt objavilo je poziv za prijavu na program stipendiranja Technology Scholarships, kojim će se dodijeliti stipendije uspješnim studentima koji na ovoj inozemnoj instituciji žele upisati diplomski studij iz nekog od slijedećih područja: Matematika, Računarstvo ili Poslovni informatički sustavi, Elektrotehnika i Informatički inženjering.


Projekt „4U4K za očuvanje konavoske kulturne baštine

U Zavičajnom muzeju Konavala i Sveučilištu u Dubrovniku do 20. rujna održava se međunarodni projekt konzervacije i restauracije 4 Universities 4 Konavle – Implementing collection care project.

Projekt su, uz Sveučilište u Dubrovniku, organizirala tri partnerska sveučilišta University of Applied Arts Vienna (Austrija), University of Technology, Arts, Sciences, CICS – Köln (Njemačka), Hungarian University of Fine Arts (Mađarska) u suradnji s Muzejima i galerijama Konavala. Pod vodstvom iskusnih stručnjaka studenati navedenih Sveučilišta provode mjere zaštite, očuvanja i prezentiranja konavoske bogate kulturne baštine u skladu s načelima konzervatorsko-restauratorske struke.

 Repozitorij
Tražilica