english English

Punkt - studentski časopis

Pisati, pisati i samo pisati, osnovni je zadatak studenata Odjela za komunikologiju od prvog dana studiranja. Upravo je pisanje onaj prestižni, pa zapravo i jedini alat budućim djelatnicima medija i odnosa s javnostima, a iskustvo  pisanja  stječe se samo praksom  koja priprema studenta za bolje snalaženje u poslovnim vodama.  Studentski list Punkt prava je prilika za stjecanje vrijednog iskustva za medije i njemu je glavni cilj biti glasom svih studenata Sveučilišta u Dubrovniku.

UNIDU e-časopis  neograničeni je virtualni prostor namijenjen objavi studentskih priloga. Raznolikost tema i novinskih rodova  koji se objavljuju  primjer su kako je  ovaj medijski prostor otvoren svima, bez obzira na područje osobna interesa. Važno je samo pisati  i pokazati svoja znanja i stečene vještine.  Objavljene tekstove moguće je dalje dijeliti i prenositi virtualnim prostorom, što  je izvrstan način  za promociju  budućih profesionalaca, njihovih vještina i uradaka.

Napisi studenata  također se objavljuju  u tiskanom izdanju, studentskom listu Punkt,  koji   izlazi već šestu  godinu zaredom, kako bi se aktivnosti  studenata  Sveučilišta u Dubrovniku bolje predstavile i široj javnosti.  Uredništvo Punkta  čini ekipa s Odjela za komunikologiju a dobrodošli su svi koji to žele  jer bez aktivnih studenata  svega ovoga ne bi ni bilo. Studentski list pripada studentima i o njihovu angažmanu ovisi i njegov uspjeh.  

Kako slati priloge? Vrlo jednostavno! Treba ih samo napisati i poslati kao privitak na e-mail adresu unidupunkt@gmail.com zajedno s popratnim fotografijama i ostalim prilozima, po potrebi. Svaki je napis dobrodošao. Od vijesti do članka. Od crtice do reportaže. Smiješni, ozbiljni ili  provokativni  napisi na ovome mjestu mogu ugledati svoje svjetlo dana. Ekipa Uredništva zadužena je samo za provjeru poštovanja novinarske struke i pravila pisanja, dok je autorima priloga prepuštena potpuna sloboda mišljenja i izražavanja.

Trud i sudjelovanje u radu ovoga studentskog lista također se vrednuju bodovima u okviru radionica što u konačnici, uz vrijedno iskustvo, može povisiti ocjene.  Treba li više razloga? Pišite, pišite i samo pišete!  Veselimo se vašim prilozima, ali i sudjelovanju u radu Uredništva. Punkt je naše zajedničko glasilo. Pokažimo što  smo naučili, što znamo i što smo spremni raditi. U iščekivanju vaših novih uradaka, ugodno pisanje žele vam članovi Uredništva!

NOVA STRANICA E-PUNKTA: http://unidupunkt.blogspot.com/

GLAVNI UREDNIK

  • Mihaela Dubelj

UREDNIŠTVO:

  • Ivana Stanković
  • Zlatan Avdić
  • Kruno Kuzmanić
  • Marta Žderić
  • Lea Cindrić

Tražilica