english English

Održana radionica u okviru projekta Ruralna poučna, kulturno – etnografska turistička atrakcija

02.12.2019, 12:55:45

Radionica Obuka turističkih vodiča, voditelja poslovnica i pratitelja na pješačkim/biciklističkim turama, u sklopu projekta Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija, održala se 29. studenoga 2019. na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju.

Predavanja su održali: Marija Benić Penava s temom Što se promijenilo od početaka razvoja turizma na istočnoj obali Jadrana do danas?, dok je Tonko Barčot održao tri predavanja s temama Marko Polo - mit koji je postao stvarnost, Moreška i Kumpanija - od igre do vojske, od maškara do vitezova i Lumblije i lojenice - korčulanske tradicionalne slastice s pečatom poganske nove godine. Predavanje su održale i Danijela Erak: Šest sinova Ivelje Ohmučevića i Katarina Komaić: Mljet ili Malta?

Nositelj projekta Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija je Dubrovačko-neretvanska županija, a administrativno ga vodi Regionalna agencija DUNEA s 10 partnera. Ukupni prihvatljivi troškovi iznose 32.645.708,48 kuna, od čega je bespovratna sredstva u iznosu od 27.748.345,48 kuna sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt se provodi kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Projekt je započeo u siječnju 2017. godine i trajat će do siječnja 2020.Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica