english English

Novi projekt na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju - ELEGANT

25.11.2019, 17:34:35

Potpisivanjem ugovora između Sveučilišta u Dubrovniku i Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu Europske Unije (EACEA), 15. studenoga 2019. započelo je izvođenje projekta Enhancing Teaching, Learning and Graduate Employability through University-Enterprise Cooperation – ELEGANT. Ovaj projekt ima za cilj unaprijediti suradnju 7 sveučilišta i poslovnog sektora u Jordanu i Libanonu kako bi se poboljšalo iskustvo učenja i zapošljivost diplomiranih studenata.

Pod vodstvom tima Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, tijekom idućih 36 mjeseci partneri iz Velike Britanije, Italije i Portugala razvijat će mrežu za suradnju sveučilišta i poslovnog sektora u ICT sektoru Jordana i Libanona. Projektom se namjerava prenijeti iskustva u područjima stručne prakse za studente, uključivanja stručnjaka iz gospodarstva u nastavni proces te mentorstva studentskih projekata kako bi se potaknuo razvoj vještina potrebnih za tržište rada. Projekt obuhvaća i unaprjeđenje postojećih nastavnih programa jordanskih i libanonskih sveučilišta kroz usavršavanje nastavnika na partnerskim EU sveučilištima i usavršavanja organizirana u Jordanu i Libanonu od strane nastavnika sa Sveučilišta u Dubrovniku i ostalih partnerskih institucija iz Europske Unije.

Projekt Elegant izvodi se u sklopu Erasmus+ programa Suradnja u području inovacija i razmjena dobrih praksi/Izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju. Jedini je projekt Izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju nositelja hrvatskih institucija odobren u 2019. za financiranje od strane EACEA. Ujedno je i prvi projekt ovog oblika na Sveučilištu u Dubrovniku. Ukupna vrijednost projekta je 968.814,00 EUR. Voditelj projekta je izv. prof. dr. sc. Nebojša Stojčić, a na projektnim aktivnostima surađivat će i izv. prof. dr. sc. Ivana Pavlić, izv. prof. dr. sc. Katija Vojvodić te dr. sc. Stjepan Srhoj sa Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica