english English

Održana 4. međunarodna znanstvena konferencija DIEM

30.09.2019, 12:49:06

4. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2019) s temom Globalni trendovi i izazovi u vremenu četvrte industrijske revolucije (industrije 4.0) - Global trends and challenges in the era of the fourth industrial revolution (The industry 4.0), održala se 27. i 28. rujna 2019. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Konferencija je otvorena pozdravnim govorima izv. prof. dr. sc. Iris Lončar u ime Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, prof. dr. sc. Ivone Vrdoljak Raguž u ime organizatora, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i more DNŽ Iva Klaića i prorektora za međunarodnu suradnju i znanost prof. dr. sc. Martina Lazara.

Nakon otvaranja, kao pozvani govornici izlaganja su imali: prof. Vanessa Druskat sa Peter T. Paul College of Business and  Economics, University of New Hampshire, Durham, Sjedinjene Američke Države, prof. Frank Bezzina i prof. Vincent Cassar sa Faculty of Economics, Management and  Accountancy, University of Malta sa Malte i prof. Erskin Blunck sa Faculty of Agriculture, Economics and Management, Nuertingen-Geislingen University iz Njemačke.

Cilj je konferenciji bio okupiti znanstvenike iz cijelog svijeta kako bi prezentirali rezultate svojih empirijskih ekonomskih i društvenih istraživanja o aktualnoj ekonomskoj problematici. Zaključci s konferencije i inovativni pristupi rješavanju suvremenih ekonomskih problema bit će na korist ne samo znanstvenicima i institucijama na kojima djeluju nego i poslovnim subjektima koji se u svojoj svakodnevnoj praksi suočavaju s brojnim izazovima koje nosi suvremeno poslovno okruženje. Uz to, ova se znanstvena konferencija odvija u dvogodišnjim ciklusima čime se Dubrovnik na znanstvenoj sceni etablira i kao značajan centar suvremene ekonomske misli.

Uz nastavnike i znanstvenike, Konferenciji su nazočili i predstavnici lokalne i regionalne samouprave, gospodarstva, civilnog društva i mnogi drugi.

Konferencija se održala uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.Pravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica