english English

Promocija knjige izv. prof. dr. sc. Sandre Uskoković

10.07.2019, 08:52:17

Promocija nove knjige nastavnice na Odjelu za umjetnost i restauraciju izv. prof. dr. sc. Sandre Uskoković Anamnesis: Dijalozi umjetnosti u javnom prostoru, u izdanju UPI2M books, održat će se u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara, 28. srpnja, u 21 sati, u Sponzi.

Pozivaju se  zaposlenici i studenti da se pridruže svečanoj promociji.

Knjiga Anamnesis: Dijalozi umjetnosti u javnom prostoru predstavlja radove hrvatskih umjetnika od devedesetih godina prošlog stoljeća do danas, koji istražuju kako percipiramo, zamišljamo i doživljavamo, te na koji način oblikujemo javni prostor. Ona nadilazi disciplinarne granice, provokativno otvarajući područje urbano-prostorne analize i misli, prema perspektivama i pristupima kreativaca iz “neurbanih disciplina. Knjiga je podijeljena u devet poglavlja koja pokrivaju teoretske, istraživačke i praktične pristupe dokumentiranja i djelovanja na javni prostor i grad, kroz različite umjetničke formate, uključujući ispitivanje načina na koji naša percepcija i sudjelovanje u urbanom okolišu bivaju izmijenjeni interakcijom umjetničkih praksi i projekata koji se bave javnim prostorom. Odabrani umjetnici i djela bilježe sljedeće prakse istraživanja odnosa: subjekta i svijeta, konteksta, umjetnika i gledatelja, kao i specifično ponašanje umjetnika prema vlastitom djelu i djelovanju u prostoru, uključujući participacijske estetike.

http://www.dubrovnik-festival.hr/hr/program/promocija-knjige-anamnesis-dijalozi-umjetnosti-u-javnom-prostoru?fbclid=IwAR3e01u8_EDdGcKnOo57FLoSrXgdPa76VbjhzG_ddI9PJMRTQvt9RIlkIjgPravo na pristup informacijama

Zahtjev za pristup informacijama


Tražilica